Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zenei karrierje ^^

2011.08.06

2000 novemberében Ken Krongard leszerződtette majd meghívta Antonio „L.A” Reid-et, hogy meghallgassa a lány hangját a manhattani stúdióban.  A kiadó ragaszkodott hozzá, hogy Lavigne mások dalait énekelje, az énekesnő azonban maga akart dalokat írni. Végül a Let Go albumot a The Matrix nevű produkciós csapat segítségével hozták létre


Albumai :

 

Let Go (2001-2003)

A Let Go című album 2002. június 4-én jelent meg az Egyesült Államokban, ahol második helyezést ért el, míg Ausztráliában, Kanadában és az Egyesült Királyságban első helyezett lett a ranglistán. Ezzel Avril lett az első fiatal női szólista, aki az Egyesült Királyságban első helyezést ért el az albumával.

2002 végére az album négyszeres platinalemez lett. 2003 májusára az albumból több mint egymillió példány fogyott el Kanadában. 2009-re összesen 16 millió példányban kelt el világszerte. 2009-re az Egyesült Államokban már hatszoros platinalemez volt, több mint hatmillió eladott példánnyal.

Négy szám vált híressé az albumról. A Complicated első helyezést ért el Ausztráliában és második helyezést az Egyesült Államokban. Avril rekordot ért el a Complicated című számával, a Contemporary Hit Radio listáján 11 hétig szerepelt első helyen, melyet eddig Natalie Imbruglia uralt Torn című számával szintén 11 hétig. Az Sk8er Boi bekerült az első 10-be az Egyesült Államokban és Ausztráliában. Az I'm With You szintén az első 10-ben végzett az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. A Losing Grip Tajvanon került be az első 10-be és Chilében az első 20-ba. Lavigne volt a második előadó a zenetörténelemben, akinek három kislemeze is első helyezést ért el a Billboard listáján.

Avril elnyerte a legjobb új előadó címet 2002-ben az MTV Video Music Awards-on és négy Juno Awards díjat nyert 2003-ban a hat jelölésből. A World Music Award-on a legtöbb lemezt eladó kanadai énekes díját kapta és nyolc Grammy-díjra jelölték, többek között az év legjobb dalára és a legjobb előadói díjra .

 

Számlista :

1. Losing Grip

2. Complicated

3. Skater Boy

4.  I'm With You

5. Mobile

6. Unwanted

7. Tommorow

8. Anything But Ordinary

9.  Things I'll Never Say

10. My world

11. Nobody's fool

12. To much to ask

13. Naked

14 I Don't Give

 

Under My Skin (2004-2005)

Avril Lavigne második albuma az Under My Skin 2004. május 25-én jelent meg az Egyesült Államokban. Első helyezést ért el számos országban,többek között az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Japánban, Ausztráliában, Kanadában, Mexikóban, Argentínában, Spanyolországban, Írországban, Thaiföldön, Dél-Koreában és Hongkongban. Az Egyesült Államokban 380 000 példányt adtak el az első héten. Az albumon lévő legtöbb számot a kanadai énekes-dalszövegíróval, Chantal Kreviazukkal írta, bár néhány számot közösen írt Ben Moodyval, Butch Walkerrel és Evan Taubenfelddel.

A vezető dal, Don't Tell Me Argentínában és Mexikóban első helyezett lett a ranglistán, bekerült az első ötbe az Egyesült Királyságban és Kanadában, az első tízbe Ausztráliában és Brazíliában. A My Happy Ending című szám bekerült az első tízbe az Egyesült Királyságban, de a harmadik száma, a Nobody's Home nem került be az első negyvenbe. A negyedik szám az albumról, a He Wasn't 23. helyezést ért el az Egyesült Királyságban és 24.-et Ausztráliában. A Fall To Pieces mint kislemez csak az USA-ban jelent meg.

Avril Lavigne két díjat nyert a World Music Awards-on 2004-ben, a világ legjobb pop/rock énekese és a világon legtöbb lemezt eladott kanadai énekes kategóriában. Öt jelölést kapott a Juno Award díjra 2005-ben, amelyből hármat nyert meg, a közönségdíjat, az év előadója és az év pop albuma kategória díját. Lavigne a Breakaway című számot Matthew Gerarddal közösen írta és Kelly Clarksonnal együtt vették fel a The Princess Diaries 2: Royal Engagement filmzenéjeként. 

Lavigne 21 várost érintő lemezturnéba kezdett az Egyesült Államokban és Kanadában, amely 2004. március 4-én kezdődött a Minnesota állambeli Minneapolis-ban. Az összes fellépésen élőben adott elő számokat az új albumáról, melyet gitárosa, Evan Taubenfeld kísért. A koncert helyszínét a városokban csak a fellépés előtt 48 órával jelentették be. A turné anyaga válogatásban megjelent Avril Live Acoustic EP Single című albumán.

Hamarosan világ körüli turnéra is indult, a Bonez Tour 144 fellépést foglalt magában, köztük Budapestet is. A turné anyaga szintén megjelent DVD-n Live at Budokan: Bonez Tour néven.

 

Számlista :

1. Don't Tell Me

2. Fall To Pieces

3. Forgotten

4. Freak Out

5. He Wasn't

6. How Does It Feel

7. My Happy Ending

8. Nobody's Home

9. Slipped Away

10. Take Me Away

11. Together

12. Under My Skin

13. Who Know

 

The Best Damn Thing (2007)

Avril harmadik albumát, a The Best Damn Thing-et Dr. Luke (Kelly Clarkson, Pink, Lady Sovereign és Daughtry), a férje, Deryck Whibley, Rob Cavallo  Butch Walker és Avril készítette. Travis Barker is dobol Avril új albumán.

A Girlfriend című szám hét egyéb nyelven is elérhető, az egyetlen különbség az angol változattól az, hogy a refrént lefordították spanyolra, portugálra, mandarinra, japánra, olaszra, németre és franciára. A When You're Gone hetekig volt a Viva Chart Show Top 10 dalai között, ám az első helyet nem sikerült elérnie. A harmadik száma, a Hot azonban két hétig is az élen állt. 2007-ben a Word Music Awardson, Németországban elnyerte a legjobb előadónak járó díjat, a Girlfriendet pedig a legjobb slágerének nyilvánították. A The Best Damn Thing c.albumról a negyedik videoklip a lemez címadó dalához készült, a dalban a Blink-182-ből ismert Travis Barker dobol.

A Best Damn turné keretében Avril Magyarországon is fellépett, 2008. július 7-én, 20 órakor a Petőfi Csarnokban, azonban az esőzés miatt csak hét számot adott elő.

 

Számlista :

1. Girlfriend

2. I Can Do Better

3. Runaway

4. The Best Damn Things

5. When You're Gone

6. Everything Back But You

7. Hot

8. Innocence

9. I Don't Have To Try

10. One Of Those Girls

11. Contagious

12. Keep Holding On

 

Goodbye Lullaby (2011)

Lavigne 2008 novemberében vette fel a "Black Star" című számot a házi stúdiójában, egy hónappal a The Best Damn Tour nevű turnéjának befejezése után. Ebben az első parfümjét, a Black Start reklámozza, a dalból egy részletet felhasználtak a TV-reklámokban. A dal egy malajziai hotelszobában íródott két turné állomása között. A részletet kibővítették egy teljes dallá, amelyet a Rolling Stones magazin így jellemzett: „éteri altató, amely bekapcsolja az epikusan csilingelő Coldplay-szerű zongorát és szárnyaló húrokat”.

A felvétel elkezdődött kevés eszközzel, általában Lavigne énekelt akusztikus gitár kíséretével, és később további hangszereket alkalmaztak. Lavigne így írta le ezt a folyamatot: ,,Ez egészen lecsupaszított. Imádom így csinálni, úgyhogy tényleg érzem, eljött az ideje ilyen korongnak, mint ez. Hogy csak az ének, a teljesítmény, a lüktetés és az érzelem." Egy stúdiója van az otthonában, ahol tudott írni és rögzíteni dalokat. Ő a zongorát használta a legtöbb dal megírására. "A zongora az inkább érzelmi eszköz. Megbujtogatja a különböző érzelmeket és megmozgatja más módon, mint egy gitár. 2009 júliusában kilenc számot rögzítettek,beleértve olyan dalokat, mint a "Fine", az "Everybody Hurts" és a "Darlin'". Lavigne több dalt fiatalabb korában írt. A Darlin-t 15 évesen írta Napaneeban, Ontarioban. Lavigne kijelentette, hogy ez az album más lesz, mint a korábbi munkái.

A számok 2010. december 21-én derültek ki a hivatalos honlapján, azt követően miután néhányat december elején jelentettek be. Azt is bejelentették, hogy két dalt, a "4 Real"-t és a "Goodbye"-t Lavigne maga írta, és készítette el. A fennmaradó számokat írta Lavigne vagy közösen valakivel, mint a régi munkatárssal Evan Taubenfelddal, Butch Walkerrel, valamint újjal, Max Martinnal és Shelbackkal. Lavigne kijelentette, hogy az ének volt a legfontosabb eszköze az album felvétele során, „az ének lesz a fontos, és nem lehet majd mindig hallani a minőséget, a stílust, vagy az érzelmet egy bizonyos ponton. Azt akartam, hogy a hangom legyen a legfőbb eszköz.”

 

Számlista :

1. Black Star

2. Everybody Hurts

3 What The Hell

4. Smile

5. Wish You Were Here

6. Stop Standing There

7. I Love You

8. Goodbye

9. Darlin

10. 4 Real 

11. Remember When

12. Not Enough

13. Push

14. Alice

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


Facebook


Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 454138
Hónap: 2573
Nap: 113