Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


20+1 legjobb csajos film

 

1. Négyen egy gatyában (2005)

 

Négyen egy gatyában négy barátnő különleges nyaráról szól. A lányok életükben először szakadnak el egymástól, ezért amikor egy használtruha-boltban rábukkannak egy farmerra, amely csodálatos módon mind a négyükön tökéletesen áll, elhatározzák, hogy a nadrággal fogják tartani a kapcsolatot az előttük álló hónapokban. Mindegyikük egy hétig hordja a farmert, megnézi, hogy szerencsét hoz-e, aztán továbbküldi a következő lánynak. Bár a kilométerek elválasztják őket, a négy barátnő mégis együtt tapasztalja meg az életet, a szerelmet és a veszteséget a nyáron, amely mindnyájuk számára feledhetetlennek bizonyul!

 

2. P.S I Love You (2007)

 

A gyönyörű Holly Kennedy-nek (Hillary Swank) nem is lehetne boldogabb élete: nagy szerelméhez, a szenvedélyes Gerry-hez (Gerard Butler) ment feleségül, aki bármikor képes mosolyt csalni az arcára. Így mikor a férfi betegségben meghal, Holly összeomlik és ő sem akar tovább élni. Halála előtt Gerry számos levelet írt Holly-nak, melyek segítségével talán a nő nem csupán gyászán lesz úrrá, de ismét felfedezheti önmagát. Az első üzenet Holly harmincadik születésnapján érkezik egy torta és egy magnókazetta formájában, melyen Gerry szól hozzá. A férfi arra kéri őt, hogy mozduljon ki otthonról és ünnepelje meg a születésnapját. Az elkövetkező hetekben, hónapokban mind újabb és újabb üzenetek jönnek Gerry-től, méghozzá a lehető legmeglepőbb formában, és mindegyik egy-egy új kalandra buzdítja Holly-t. Nagyon szép történet a szerelemről és az újrakezdésről…

 

 

3. Miss Pettigrew nagy napja (2008)

 

 

Miss Pettigrew (Frances McDormand) London utcáit rója pénztelenül és otthon nélkül, a II. világháború előestéjén. A középkorú nevelőnőt elbocsátották munkahelyéről, és esélye sincs arra, hogy új állást kapjon. Éppen ezért kihasznál egy véletlenül adódó lehetőséget, és más helyett jelentkezik Delysia Lafosse (Amy Adams), kabaré énekesnő szolgálatába. A kissé ledér és butácska, de annál bájosabb hölgy azonnal felfogadja társalkodónőnek, amikor Miss Pettigrew elintézi, hogy Delysia három udvarlója ne keresztezze egymás útját. Hálából a magasabb körök társasági életébe is bevezeti, ahol a talpraesett Miss Pettigrew egyenes és közvetlen jelleme több mindenkinek tesz jó szolgálatot. A társalkodónő szeretné, ha a karrierért mindent feláldozó Delysia szerelem terén a szívére hallgatna, és nem sejtheti előre, hogy fáradozásai közben valaki rá is felfigyel

 

4. Az ördög Pradát visel (2006)

 

Miranda Priestly (Meryl Streep) a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i divatipar, aki senkit nem tűr meg útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Akiben van egy cseppnyi önérzet, az nem bírja ki ezeket a megaláztatásokat… mégis New York-i nők milliói meghalnának azért, hogy itt dolgozhassanak.
Miranda új munkatársa, Andy Sachs (Anne Hathaway) a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése. Andy az utolsó próbatétel előtt áll: a tetőtől-talpig Prada kosztüm főnöknő előtt.

 

5. Míg a jackpot el nem választ (2008)

 

Életük legdurvábban átbulizott éjszakája után két vadidegen – Jack (Ashton Kutcher) és Joy (Cameron Diaz) – arra ébred Vegasban, hogy széles jókedvében összeházasodott! A helyzet mindkettejük szerint egyszerű: azonnal el kell válni. Ám épp, mielőtt ebben megegyeznének, Jack bedobja Joy negyeddollárosát egy játékgépbe, és megüti a főnyereményt. A bíró (Itwas Tolen) nem hajlandó elválasztani, és hat hónapi kemény próbaházasságra ítéli őket. Aki bebizonyítja, hogy a másik hibájából kell szakítaniuk, az egyedül viszi a nagy dohányt. Kezdődik hát a nemek nemtelen háborúja: a fiatalok minden lehetséges és lehetetlen fegyverrel próbálják pokollá tenni a párjuk életét. Ashton nem tartozik a kedvenc filmjeim közé, de ebben a filmben nagyon jól játszott.


6. Nász-ajánlat (2009)

 

Az USA-ban élő Margarenek (Sandra Bullock) van egy sikeres állása, ami az élete értelmét jelenti. De van egy kis gond, mégpedig kanadai lévén kell az a bizonyos zöldkártya, és annak a hiánya a bevándorlási hivatal figyelmét kelti fel. Hirtelen megoldásként a szokásos kiskaput választja, feleségül menni egy amerikaihoz, és szegény áldozatként az asszisztensét, Andrew-t (Ryan Reynolds) választja, aki nem nagy kedvel, de a muszájból és egy kis feltétellel bele is egyezik a frigybe.

 

7. Lagzi randi (2005)

 

Kat (Debra Messing), a szingli, New Yorkban élő belevaló csaj hazalátogat húga esküvőjére.  Az esküvőn volt vőlegénye is jelen lesz és, hogy mutassa –ő már túl van rajta- felbérel egy hivatásos kísérőt. Nickre (Dermot Mulroney) bármilyen helyzetben számíthat. Ahogy Nick elbűvöli Kat szüleit, Amy-t, Amy vőlegényét, Edward-ot (Jack Davenport), valamint 100 km-es körzetben minden nőt, aki él és mozog, Kat is olyan dolgokat kezd érezni, amilyeneket még soha korábban...

 

8. Egy cipőben  (2005)

 

Maggie (Cameron Diaz) és Rose (Toni Collette) testvérek, ám semmiben sem hasonlítanak egymásra. Rose ügyvédnőként keresi kenyerét, céltudatos, komolyan veszi az életet, hízásra hajlamos és titokban romantikus regényeket olvas. Maggie ellenben a felelőtlenség élő szobra: a véget nem érő bulik, könnyen beszerezhető és eldobható pasik meg a vad poénok híve. Még azt is viccesnek találja, hogy elszeresse nővére ritka udvarlóinak egyikét. Az eredmény: Maggie és Rose, akik eddig kerülték, mostantól utálják egymást.
Mi kéne ahhoz, hogy úgy szeressék egymást, ahogy az testvérektől elvárható? Talán egy titokzatos nagymama (Shirley MacLaine), akiről azt se tudta senki, hogy még él, ám most felbukkan, mindenbe beleszól, és varázsos módon minden megváltozik körülötte...

 

9. A boldogító talán (2008)

Tom (Patrick Dempsey) imádja az életet, de még ennél is jobban szereti legjobb barátját, Hannah-t (Michelle Monaghan). Igen ám, de mire erre rájön, a lány igent mond egy elbűvölő és gazdag skótnak (Kevin McKidd).

S ha ez nem lenne elég, őt kéri fel, hogy legyen az esküvői tanúja. Tom felköti a gatyát, s elhatározza, hogy rosszindulatú nyoszolyólányok ide, botrányos násznép oda, összehozza a tökéletes esküvőt – amiről aztán megszöktetheti a menyasszonyt. Mindehhez nem kell más, csak egy boldogító talán...

 

10. Bor, mámor, Provance (2006)

 

Az angol bankár, Max Skinner egy omladozó provance-i szőlőhegyet örököl Henry bácsikájától. Max nem szándékozik letelepedni Le Griffon-ban, minél előbb értékesítené a birtokot a teljes borászatával együtt. De az események csak úgy jönnek: megjelenik Henry bácsi rég elveszett lánya, rátörnek a régi emlékek, és még a szerelem is betoppan az életébe.

 

11. Szex és New York (2008)

 

Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) már túl régóta keresi a hozzá illő férfit… bár a hozzá illő cipőt mindig megtalálja. Négy évvel a sikersorozat befejezését követően Carrie, Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) és Miranda (Cynthia Nixon) visszatér az utóbbi évek egyik legjobban várt filmjében. A rohanó manhattani hétköznapok közepette, a karrier, a párkapcsolatok és az anyaság problémáival küzdve a lányok most döbbennek csak rá igazán: az igaz barátság soha nem megy ki a divatból.

 

12. A házinyuszi (2008)

 

Shelley a nyusziház kedvence volt, de mikor túlkorosnak ítélik a rózsaszín tapsifülek viselésére, a szőkeség hirtelen fedél nélkül marad. Beverly Hillsben bolyongva Shelley rábukkan a város legbénább diáklány-egyesületére, ahol váratlanul igazi otthonra lel, ráadásul nemes cél szolgálatába állíthatja nyuszi-tudományát. Shelley úgy dönt, bedobja magát, és alaposan átfazonírozza a lányokat. A cél: legyen a Zeta Alpha Zeta a legtutibb ház, még mielőtt az egyetem beszüntetné a működésüket! Aztán mikor Shelley találkozik egy helyes sráccal, úgy érzi, végre neki is van miért flörtölnie, és hogy talán van élet a nyuszik világán kívül is...

 

 

13. Mindenképpen talán (2008)

 

 

Will Hayes (Ryan Reynold), a harmincas manhattani apuka épp egy válás közepén jár, amikor tízéves kislánya, Maya (Abigail Breslin) faggatni kezdi őt a házassága előtti életéről.Will megosztja hullámzó románcai történetét Mayával, kezdve a szomszédlány Emilytől (Elizabeth Banks) a legjobb barát és bizalmas Aprilon (Isla Fisler) át a szabad szellemű Summerig (Rachel Weisz). Három románc,három összetört szív.Maya elkezdi összerakosgatni apja románcainak szétszóródott darabjait és lassan rádöbben, hogy a szerelem sem nem egyszerű, sem nem könnyű. Will pedig rájön, hogy a szerelemben sosincs késő egy második esélyre.

 

 14. Bébi mama (2008)

 

Remek komikák parádéznak ebben a térdcsapkodóan vicces vígjátékban, amelyben az ellentétek találkoznak. Az egyedülálló és meglehetősen konzervatív Kate Holbrook számára mindig is a munka volt a legfontosabb. De a negyedik X felé közeledve rájön, hogy az életéből már csak egy kisbaba hiányzik. Azonban kiderül, hogy képtelen teherbe esni, ezért aztán végső elkeseredésében kétségbeesett lépésre szánja el magát: keres egy béranyát. Szabályokhoz és elvekhez kötött élete aztán egy csapásra a feje tetejére áll, amikor beköltözik hozzá Angie, a neveletlen anyajelölt.  A kérdés már csak az, előbb lesznek-e jó barátok, minthogy egymás agyára mennének.

 

15. Kettőt találhatsz (2006)

 

Vőlegénye tragikus halála után Gray, néhai szerelme barátaihoz költözik. Míg Sam és Dennis mindent megtesznek, hogy felvidítsák Grayt, Fritz közömbösnek tűnik. Gray felszínes, megbízhatatlan alaknak tartja a férfit, a látszat azonban néha csal… Amikor néhány meglepetésvendég kopogtat az ajtajukon, és kiderül, hogy tökéletesnek hitt vőlegénye talán nem is volt olyan tökéletes, Gray új barátai segítségével ráébred, hogy az élet zűrös ugyan, de a szerelem még zűrösebb.

 

16.  A csajok háborúja (2009)

 

Liv (Kate Hudson) és Emma (Anne Hathaway) gyerekkoruk óta a legjobb barátnők. Mindent együtt csinálnak és még az esküvőjüket is együtt tervezgetik. Minden tökéletes addig, míg egy adminisztrációs hiba folytán ugyanarra a napra ugyanoda tervezik az esküvőjüket! És kezdetét veszi a háború, hogy kiszorítsák a másikat a Pláza Hotelből.

 

17. Egy boltkóros naplója (2009)

 

Rebecca Bloomwood egy 25 éves ifjú lány, aki legjobb barátnőjénél Suze-nál lakik a város egyik elegánsabb környékén. Van egy halálosan unalmas állása is, mindemellett pedig fura betegségben szenved: vásárlás-mániás. Ez a szenvedély pedig leginkább anyagilag megterhelő. Olyannyira, hogy Rebeccának nem is futja rá. Amikor a lány a teljes anyagi csőd szélére kerül, végső kétségbeesésében elhelyezkedik egy pénzügyi tanácsadó lapnál. Hamar ismert és elismert lesz közérthető, hétköznapi embereknek szóló tanácsadó rovata. Cikkei felkeltik egyik jóképű és ambiciózus kollégája, Luke (Hugh Dancy) figyelmét is a lány iránt. Vajon kiderül-e, hogy a lány, akire mindenki hallgat, valójában a behajtók elől menekül? Vajon a plázákban való korzózás marad továbbra is Rebecca életcélja, vagy talál valami fontosabbat is az életben?

 

18. Miért éppen Minesota? (2009)

Lucy előkelő Miami-i élethez szokott.  Tanácsadóként dolgozik, s legújabb feladata, hogy a Minnesota-i kisvárosba felügyelje az erőmű újrastrukturálási munkálatait. A helyiek hűvös fogadtatása, a jeges utak és a dermesztő időjárás ellenére a kisváros bája idővel magával ragadja és a közösség is befogadja végül. Közben persze a szerelem is rátalál…

 

19. Ízlések és pofonok (2007)

Kate sikeres szakácsnő egy jólmenő New York-iétteremben. Bár a munkájában sikeres, mégis egyedül él otthonában. Nagyon zárkózott, nincsenek barátai. Egyedüli közeli hozzátartozója a testvére Paula és kislánya Zoe.Mikor azonban rokonai autóbalesetet szenvednek, Kate teljesen összeroppan. Testvére a végrendeletben őt tette meg lánya törvényes gyámjának. Míg Kate a kórházba jár, a munkahelyére új olasz szakács érkezik: Nick Palmer. Nick teljes ellentéte Kate-nek: nagyszájú, nyitott, mindig vidám. Miután Kate is visszatér a munkába, megkezdődik a rivalizálásuk. Zoe, miután elvesztette az anyját, nehezen tud újra beilleszkedni. Csak Nick az, aki szót ért vele. Kate megkegyelmez ellenségének, miután látja a kislányt végre enni, ami csak Nick érdeme. Zoe mindent megtesz, hogy a két szakácsot összehozza, és bár két ellentétes emberről van szó, mégis sikerül neki.

 

20. Holiday (2005)

A történet két fiatal nő életéről szól. Iris reménytelenül szerelmes a kollégájába, aki a karácsonyi bulin bejelenti, hogy eljegyezte az egyik kolléganőjüket. Eközben a munkamániás Amanda rájön, hogy párja megcsalja, ezért kiadja az útját. A két lány, az interneten találkozik és menekülve fájdalmaik elől, elhatározzák, hogy otthont cserélnek. A pasimentes vakáció nem úgy alakul, ahogy tervezték

 

+ 1 Álom.Net ( Magyar !!!)

 

Amik egy tinédzser életéből nem maradhatnak ki: szerelem, barátság és rivalizálás. Regina (Labancz Lilla) az iskola egyik legnépszerűbb, legaktívabb tanulója, aki csinos és gazdag is. Magyarországon elsőként megalapítja iskolája pompon-csapatát. Mi ez, ha nem egy hollywoodi álom? Ám egy nap villámcsapásként éri a hír, hogy egy titokzatos e-mailre hivatkozva eltanácsolják őt az iskolából. Az új iskola új barátokat, új kalandokat és persze új gondokat jelent.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


Facebook


Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 454441
Hónap: 2639
Nap: 100