Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Top 10 sminkbaki

1. Alapozás: Az alapozó nem arra való, hogy a szoláriumot helyettesítsük vele. A bőrünknek megfelelő színű alapozó kiválasztása kulcsfontosságú kérdés, mégis sokan belebuknak.

2. Kék szemhéjfesték: A kék szemhéjfestés/púder jól áll néhány embernek, például egy "hetvesen évek" tematikájú party vendégeinek, vagy az éteri kinézetű modelleknek. Ha nem tartozol ezek közé, akkor soha, semmilyen körülmények között NE VISELJ kék szemhéjfestéket! Úgy fogsz tőle kinézni, mint akinek bemostak egyet.

3. A szájkontúr: Biztos próbáltad, vagy hallottad már, hogy az ajkakat optikailag lehet nagyítani kontúrceruzával, de ezt sokkal könnyebb mondani, mint megcsinálni. Elég egy rossz mozdulat, és úgy festesz, mint Pamela Anderson (1993-ban). Ha mindenképp megpróbálnád, akkor csak egy nagyon vékony vonalat rajzolj az ajkaid szélére, és csakis olyan színű ceruzával, ami pontosan megegyezik a rúzsod színével.

4. A szemöldök: Ez a kényes terület többféle hibalehetőséget rejt magában. Vagy túlszedjük, vagy nem törődünk vele. Előbbinek a transzvesztita-szerű kinézet, utóbbinak a "Betty a csúnyalány" effektus lesz az eredménye.

5. Minél kevesebb szín: Attól, hogy a sminkszetted a szivárvány minden színét kínálja, nem feltétlenül kell ezeket egyszerre alkalmaznod a bőrödön. A szemhéjra például két színnél többet egyáltalán nem javaslunk. Legjobb, ha ugyanabból a színből egy sötétebb árnyalat kerül a szemhéjra, és egy világosabb a szemöldökcsont mellé.

6. A kontúrozás: Bár tényleg nagyon kúl tud lenni a járomcsont hangsúlyozása, a trükközés a púderral és pirosítóval, de inkább hagyd a profikra, mert csúnyán bele lehet bukni.

7. A rajzolt szemöldök: Ne rajzolj szemöldököt ceruzával, mert ronda! Ha már meglévő szemöldöködet hangsúlyoznád, válassz egy pontosan ugyanolyan árnyalatú szemhéjpúdert, és egy vékony kefével simítsd át a szemöldökvonalat a színnel. Semmi több!

8. A szemcerka maradjon estére: A szemceruza elég markáns és alkalmi viselet, ne alkalmazd nappal! Elég egy kis szemspirál, a masszívabb festést  hagyd meg az éjszakai bulira!

9. Csillámpor: Alapvető hiba, hogy mindenre csillámport szórunk. Nem kell. Egyrészt, gyakorlatilag kontrollálhatatlanul vándorol az arcodon/melleden mindenfelé, másrészt nincs mindennap szilveszter! Ez ilyen villogós sminket hagyd meg a villogós hangulatú bulikra!

10. Arcfény: az arcfény (luminizer), és a fénylő ásványokkal kevert alapozók túlzásba vitelétől nem lesz "sugárzóbb" az arc, hovatovább, elég bizarr ábrázat juthat osztályrészünkül. Vagy úgy nézünk ki tőle, mint egy UFOnauta (matt testen egy fénylő fej), vagy úgy, mint egy ókori görög olimpikon, akinek az egész testét olaj fedte, a birkózás megnehezítésére. Biztos, hogy ezt akarod? Az arcfényt csak a belső szemzugba javalljuk, oda is csak módjával!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


Facebook


Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>


Statisztika

Online: 2
Összes: 436224
Hónap: 4467
Nap: 141